© ECDL
© ECDL
ACTUALITATE

Noutati ECDL 2022

1. Modulul ECDL Robotics (link cu detalii). ECDL ROMANIA a adăugat în portofoliu şi Modulul ECDL Robotics, disponibil pentru toate Centrele de Testare ECDL. Acest modul este conceput pentru persoanele care doresc să dobândească cunoștințele de bază în domeniul roboticii și abilitățile necesare pentru asamblarea, programarea și controlarea unui robot simplu

2. Testare ECDL la distanta (remote) (link cu detalii). Pe langa testarea ECDL la sala acreditata, in contextul actual, ECDL ROMANIA va propune implementarea Testarii ECDL la distanta (remote), cu respectarea Procedurii de testare aferenta. Detalii pot fi solicitate pe email la office@ecdl.ro sau accesand documentele din meniul Download documente ECDL din Baza de date ECDL.

3. Certificate ECDL in format electronic (link cu detalii). ECDL ROMANIA emite cu titlu gratuit Certificate (Permise) NEW ECDL in format electronic si le incarca in Contul ECDL online al fiecarui candidat de unde pot fi vizualizate si descarcate. Permisul emis gratuit in format electronic se poate emite, la solicitare, si in format tiparit contra cost. Autenticitatea certificatului ECDL obtinut de candidat poate fi verificata online de catre persoanele interesate carora candidatul le va prezenta certificatul obtinut (institutii publice/private, angajator, institutii de invatamant, etc) prin accesarea linkului de validare care este public inclusiv pe prima pagina a website-ul ECDL ROMANIA - www.ecdl.ro.

4. Plata online cu cardul bancar a seriei de inscriere ECDL de catre candidat (link cu costuri pentru candidati). ECDL ROMANIA a introdus pentru candidatii ECDL posibilitatea platii online cu cardul bancar a oricarui tip de serie de inscriere ECDL (care este un serviciu ECDL cu pret unic pentru toti candidatii din Romania), direct catre ECDL ROMANIA, prin Contul online de candidat ECDL (creat automat pentru fiecare candidat in momentul alocarii la un centru de testare). In urma achizitiei si platii online, candidatului i se va aloca automat o serie de inscriere in Baza de date ECDL (fara a fi necesara interventia reprezentantului centrului de testare) iar reprezentantul centrului va putea vizualiza comenzile candidatilor cu plata online, centralizat si cronologic, prin meniul Cereri serii inscriere[NEW] din Baza de date ECDL.

Concursuri

1. Concurs – tombola pentru elevi “Incepe scoala cu ECDL!” (link cu detalii; link catre regulament). Toti elevii care se inscriu in procesul de certificare ECDL si sustin cel putin un examen ECDL in perioada 05 septembrie - 16 decembrie 2022 sunt inscrisi automat in concurs si pot castiga tablete oferite de ECDL ROMANIA. Vor fi desemnati 5 castigatori. Va incurajam sa promovati aceasta oportunitate catre elevii dvs direct sau prin intermediul canalelor online (web bannere atasate). Campania este valabila doar pentru elevi si se desfasoara exclusiv online prin intermediul Bazei de Date ECDL ROMANIA.

2. Concurs – Profesor Ambasador ECDL (regulament atasat). Personalul didactic din invatamantul preuniversitar din Romania care activeaza in cadrul unitatilor scolare acreditate ECDL si care promoveaza certificarea la standard recunoscut international a competentelor de utilizare a computerului prin Permisul ECDL, in perioada 01 septembrie 2022 – 30 iunie 2023, este incurajat de ECDL ROMANIA, putand sa castige premii cu o valoare totala de 700 euro astfel: Premiul I - 400 euro; Premiul II - 200 euro; Premiul III - 100 euro.

3. BEBRAS - Concurs international de informatica si gandire computationala (link catre regulament). Bebras este un concurs international ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si computationale si sa ii atraga spre domeniul informatic. Concursul se va desfasura in perioada 31 Octombrie - 06 Noiembrie 2022 in toate unitatile scolare interesate din Romania. Participarea la acest concurs este gratuita. Pentru informatii suplimentare puteti urmari pagina https://concurs.bebras.ro/ sau ne puteti scrie pe email concurs@bebras.ro.

4. Oferta simulari ECDL gratuite. In perioada 01.09.2022 – 31.12.2022, la fiecare numar de cel putin 10 noi serii de inscriere unice ECDL comandate cu plata, cumulate intr-o luna in contul unui centru de testare (indiferent daca comenzile au fost plasate de reprezentantul centrului de testare prin Baza de date si/sau de catre candidat prin Contul de candidat cu plata online), reprezentantul centrului de testare respectiv poate solicita la office@ecdl.ro, o singura data/luna (pana cel tarziu in ultima zi lucratoare a lunii in care se indeplineste conditia), simulari automate ECDL cu titlu gratuit in numar mai mic sau egal cu numarul total de serii de inscriere comandate in acea luna, in limita a maxim 100 de simulari gratuite/luna.


5. Simulari gratuite ECDL Pedagogie digitala (link cu detalii) pentru toate cadrele didactice. ECDL ROMANIA a lansat prin campania Teach Smart, modulul ECDL Pedagogie digitala, pentru a sustine si a promova cadrele didactice care, prin activitatile lor, integreaza si folosesc tehnologia in predare la clasa. 10.000 de cadre didactice din preuniversitar isi vor verifica gratuit la standard international competentele de predare digitala prin intermediul pretestarii cu simularea ECDL Pedagogie digitală.

6. Quiz-uri gratuite pentru evenimente / competitii IT. Centrele acreditate pot organiza diverse evenimente / competitii IT cu scopul promovarii si familiarizarii potentialilor candidati cu certificarile si testele ECDL (ex: in perioada Scoala Altfel, in cadrul altor evenimente organizate sau la care participa Centrele de Testare). In acest sens se pot solicita Quiz-uri ECDL gratuite pentru participanti, iar ECDL ROMANIA poate sponsoriza Centrul acreditat cu seturi de simulari sau manuale ECDL pentru premiantii desemnati.

Recunoastere ECDL in sistemul de invatamant din Romania

1. Echivalare proba Competente digitale la Bacalaureat (link cu detalii). Elevii care obtin Certificatul ECDL isi pot echivala proba de competente digitale din cadrul examenului de Bacalaureat National.

2. Credite profesionale pentru profesori (link cu detalii). Certificatele ECDL pentru care cadrele didactice din invatamantul preuniversitar pot obtine creditele profesionale transferabile sunt: PEDAGOGIE DIGITALA, PROFIL DIDACTIC, COMPUTING DIDACTIC, 3D PRINTING DIDACTIC, Start si Complet. Detalii privind procedura de obtinere pot fi solicitate la office@ecdl.ro.


ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.