© Ionela Stefaroi
ACTUALITATE

Campania R.E.S.P.E.C.T la CN Dragos Voda Campulung Moldovenesc

Elevi ai claselor a IXa și a X a de la Colegiul Național ” Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc coordonați de prof. Ionela Ștefaroi, prof. Daniela Zancu, prof. Gagniuc Ramona, prof. Octavia Ștefaroi s-au implicat în activitățile derulate in Săptămâna Județeană a Nonviolenței în mediul școlar 25-31 ianuarie 2022, Campania R.E.S.P.E.C.T.

Elevii au compus o scrisoare –fluviu adresată violenței, empatiei, respectului, însoțită de sloganuri și desene sugestive. Ei au considerat că empatia, toleranța, iubirea necondiționată trebuie să fie omniprezente în existența oricărei ființe ” de la Cărțile Sfinte care dictează și reprezintă o emblemă în viața a milioane de oameni și pănă la cea mai modernă Constutuție, voi determinați menirea și fundalul oricărei interacțiuni umane!”

Bunătatea, respectul, educația, prevenția au devenit personaje memorabile în crearea unor povești cu final fericit, folosindu-se Story cubes- Truly happy endings for made up tales.

In cadrul unei ore de limbă engleză ,desfășurată sub sloganul Stonger together , adolescenții au conștientizat diferențele dintre oameni și au manifestat deschidere și înțelegere față de cei care sunt altfel.În urma discuției pe baza unui articol despre Nelson Mandela, un citat al acestuia a ramas memorabil:”It is in your hands to make a better world for all who live in it”,” Intolerance is toxic", ”Peace begins with tolerance and respect for everyone".

Un moment de lumină într-o lume monotonă, așa au considerat elevii-voluntari ai grupului GLT ”SuperNoi”, o activitate incărcată de zâmbete și energie pozitivă desfășurată împreună cu tinerii de la Școala Profesionala Specială din localitate.

ACCES RAPID

Opțiuni

Distribuie postarea sau revino la lista tuturor articolelor.