Asides

Hrana bucovineană – valori vitale şi etnoculturale

Hrana bucovineană - valori vitale şi etnoculturale

 

            Proiectul a fost iniţiat de un grup de elevi ai claselor a XI-a, care au avut ca parteneri DSC_3890consiliul elevilor, al părinţilor, primării, consilii locale, biblioteci, muzee şi pensiuni. Recurgând la metode ca documentarea, excursia de studiu, ancheta de teren, chestionarul şi interviul, studiul de caz, filmul, am identificat reţete vechi, am experimentat prepararea unor bucate tradiţionale, am realizat expoziţii culinare şi de fotografie, am susţinut prezentări. Am demonstrat că procedeele tehnice de preparare, materialul natural al obiectelor de bucătărie, regimul alimentar şi modul de consumare a hranei de fiecare zi şi conforme anotimpurilor, sărbătorilor şi anumitor ritualuri, comportarea la masă şi simbolurile etnosociale formează un sistem de valori strâns legate de istoria, religia şi cultura etnică a românilor.

Îndrumător: prof. Dorina GHIDEON, prof. Angelica CÂRLOANȚĂ și prof. Anca Maria NIGA

Pagina proiectului…

Descarcă dosarul proiectului

Memorialul Polesciuc 2016

Concurs Interjudeţean de Matematică - Matematica în Bucovina. Memorialul Vasile Polesciuc

 

 

     În anul şcolar 2015-2016, a V-a ediţie a concursului de matematică organizat în memoria distinsului profesor Vasile Polesciuc de la Colegiul Naţional „Dragoş Vodă”, se va desfăşura în perioada 26-28 februarie 2016.

 

       Programa pentru concurs este cea după care s-au pregătit elevii pentru faza locala a Olimpiadei Naţionale de Matematică.

 

     Proba scrisă se va desfăşura sâmbătă, 27 februarie, iar premierea va avea loc duminică, 27 februarie 2016.


(Detalii…)